Economie

Zoeken naar onderwerpen in meer dan 100 christelijke websites

transparant.jpg
Open zoekscherm

Economie

Jongeren tot 27 hebben vaker betaald werk dan gemiddeld
Acht van de tien jongeren tussen 15 en 27 jaar die geen onderwijs volgen, hadden in de periode 2015 tot 2017 betaald werk. Het gemiddelde voor alle Nederlanders tot 75 jaar is 67 procent.
Read more...
Amsterdam gemeente met meeste voedselkramen in Nederland
Het aantal voedselkramen in Amsterdam is de afgelopen tien jaar ruim verdubbeld. De hoofdstad is nu de gemeente met het grootste aantal voedingshandelaren in Nederland.
Read more...
NVWA schrijft meer boetes uit, vooral voor overtreding Warenwet
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vorig jaar fors meer boetes opgelegd dan in 2016. Dat blijkt uit het jaarverslag van de organisatie.
Read more...
Universitair medewerkers dreigen met acties
Er moeten structurele investeringen worden gedaan in het wetenschappelijk onderwijs. Als dat niet gebeurt, dreigen er acties door universitair medewerkers.
Read more...
EU laat zich niet onder druk zetten in staalconflict met Trump
De handelsministers van de EU zijn het in Brussel unaniem eens geworden dat er niet 'met het mes op tafel' wordt onderhandeld met Washington over soepelere handelsvoorwaarden voor de VS.
Read more...
Ook derde bagageafhandelaar Schiphol akkoord met cao
Het bagageafhandelingsbedrijf Aviapartner is alsnog akkoord gegaan met de nieuwe sector-cao. Volgens FNV Luchtvaart gaan de lonen dit jaar met 2 procent omhoog en volgend jaar met 3 procent.
Read more...
Zaterdag opnieuw regionale stakingsdag buschauffeurs streekvervoer
Buschauffeurs in vijf regio's gaan komende zaterdag staken. Het is de vijfde actiedag in een serie stakingen voor een nieuwe cao.
Read more...
Tunnel onder A2 bij Maastricht leidt tot hogere huizenprijzen in omgeving
Huizen in de buurt van de A2 in Maastricht zijn flink meer waard geworden na de ondertunneling van de snelweg. Voor huizen op minder dan 500 meter van de nieuwe Koning Willem-Alexandertunnel is de prijsstijging 7,1 procent.
Read more...
Turkse lira flink in waarde gedaald na waarschuwingen Fitch
De munteenheid van Turkije, de lira, is flink in waarde gedaald. Voor een lira werd dinsdag ongeveer 0,18 euro betaald. Voor het begin van het pinksterweekend was dit nog 0,19 euro en begin deze maand was een lira nog ruim 0,20 euro waard.
Read more...
Minder deelnemers werkonderbreking rijksambtenaren dan verwacht
Ongeveer tweehonderd medewerkers van de Belastingdienst, de FIOD en de douane hebben dinsdag tussen 10.30 en 12.00 uur een werkonderbreking gehouden in Arnhem. De opkomst was daarmee wat lager dan verwacht.
Read more...

Beursinfo