Nieuws
Een groep gehandicapte kinderen, vergezeld door hun ouders, bezocht Logos Hope en bracht tijd door met bemanningsleden die een poppenkastshow en spelletjes voor hen organiseerden. Oscar Rojas, een maatschappelijk werker:...
Read more...
In BEAM Live, de wekelijkse livestream op YouTube, gaan redactieleden samen met jongeren in gebed voor de vervolgde kerk.
Read more...
Kinga Bán zal in haar nieuwe programma Petrus bezingen, een van haar favoriete bijbelfiguren. Met nieuwe liedjes die een inkijkje geven in de Petrus die Kinga heeft leren kennen. Laat...
Read more...
Afgelopen week werd Vakantiepark De Kleine Belties uit Hardenberg opnieuw bekroond met een Gouden Zoover Award. De Zoover Awards worden elk jaar tijdens de vakantiebeurs in Utrecht uitgereikt. Voor De...
Read more...
In augustus 2018 verongelukte de 39-jarige Jasper. In de week erna stuurde God een engel om zijn vrouw Linda kracht te geven.
Read more...
Amper één jaar nadat zijn debuutalbum ‘Toon ons wie U bent’ is gereleased, verrast Daniël Marx ons met zijn tweede studio-album ‘God van Trouw’. Daniël Marx en co-schrijver Yannick Philippaerts...
Read more...
Donald Trump has pledged to do more to protect freedom of conscience and belief at home and overseas on Religious Freedom Day.
Read more...
Ds. A. A. Brugge, predikant van de Netherlands Reformed Congregation (NRC) te Lethbridge (Canada), heeft het beroep aangenomen dat de gereformeerde gemeente (gg) te Doetinchem op hem had uitgebracht.
Read more...
The wife of US Vice President Mike Pence has come under fire for teaching at a Christian school that requires employees to adhere to traditional views on marriage and sexuality.
Read more...
After Tuesday's tragic terror attack in Nairobi, Kenya, CAFOD's country representative says the need now is to work for peace and give people a vision of hope.
Read more...

Christelijk nieuws verzameld door Paper.li

Gratis adventieruimte voor goede doelen.

  

 

❤️ Ken je de opmerking van een druppel 💧 op een gloeiende plaat?

 

 

Dat was het antwoord van een vrouw in het vliegtuig toen we in 21 jaar geleden terugvlogen, na onze 1e filmreis in Oekraïne.

De beelden van de armoede en onrecht bleven op ons netvlies staan en we hebben daarna nog zeker 15 keer de projecten bezocht.

Elk jaar als we zelf weer de kachel hoogdraaien, denken wij meteen terug aan de Roma kids, die zonder al te veel kansen in dit leven staan: geen status, geen huis, nauwelijks eten, geen hygiëne, geen warmte, geen school.

Het staat niet alleen op ons netvlies maar het zit zeker in ons ❤️ hart, hoewel we 7 jaar geleden stopten met filmreizen, hoorde we recent van Roma dorpen waar nauwelijks hulp was geweest en waar nog steeds kinderen door ondervoeding en vrieskou, door gebrek aan warmte waren gestorven.

Kan je je voorstellen dat de “huizen” vaak wat pallets zijn afgedekt met plastic en dan geen hout hebben om warmte te maken, dus ook niet kunnen koken.

Dan blij bent met wat stookhout voor de winter !

Het vriest in Oekraïne vaak rond 20 graden en juist daarom gaan we in februari naar de Roma dorpen om die wintersituatie vast te leggen…..

Kijken waar we kunnen helpen. ❤️

Wij vinden de sneeuw en de feestdagen vaak romantisch en kunnen naar de kerk, maar als op datzelfde moment door diezelfde kou weer een kind doodvriest door het ontbreken van …. alles, kunnen wij toch op z’n minst doorgaan met hulp aan de allerarmsten ? Vuur in ons hart, vuur om te stoken = vuur om te leven. ❤️

Terwijl wij de feestdagen rijk kunnen vieren, vragen wij jullie mee te willen druppelen en denken dat elke vorm van hulp het verschil zou kunnen maken.

Als wij 8 februari 2019 vertrekken hebben we alles klaar om te filmen, maar weten we ook dat we op verschillende momenten in situaties zullen staan waar we direct iets mee moeten, we kunnen niet filmen en weer doorgaan naar het volgende dorp zonder bemoedigen en te helpen! Wij vragen support.

Wij stappen met deze reis flink uit onze comfortzone maar beseffen ook dat we deze mensen wel degelijk kunnen helpen, al lijkt het een druppel op een gloeiende plaat, we druppelen door en hopen dat jullie ook mee willen helpen.

 

Mogen we dit aan jullie vragen ?

 

Groet ❤️ Kees en Tilly Nieuwstraten

Klik hier voor meer informatie