Boek en muziek

Zoeken naar onderwerpen in meer dan 100 christelijke websites

transparant.jpg
Open zoekscherm

Boeken RD

De Nederlandse christelijke jeugdboekauteur Bert Wiersema heeft twee van zijn boeken in het Engels gepubliceerd. Dat maakte Wiersema’s schoondochter bekend. Onder de auteursnaam Bert E. Wiseman zijn twee delen van de Logboek Lammers-serie als e-book en paperback verkrijgbaar in de Amerikaanse webwinkel Amazon. Het betreft de boeken ”De kluizen van de Titanic” en ”Schaakspel in de wildernis”, die verschenen onder de titels ”The Vaults of the Titanic” en ”Chess in the Wilderness”.
Read more...
”De eerste vonk” en ”Ervandoor!” zijn twee spannende boeken voor 13-plussers, geschreven door gerenommeerde christelijke jeugdauteurs. De romans hebben veel overeenkomsten, maar ook duidelijke verschillen.
Read more...
Een Bijbels dagboek dat bestaat uit 366 gedichten, dat is een nieuw concept. Arie Maasland schreef ”Alleen Uw liefde laat mij leven”, een dagboek –of een gedichtenbundel– waarin allerlei thema’s aan de orde komen.
Read more...
Het roer moet om, vinden Dick Both en Alex de Bruijn. Veel mensen ervaren aan den lijve dat de traditionele gezagsstructuren niet goed meer werken. „Maar we moeten niet klakkeloos de ontwikkelingen in de samenleving overnemen. We zullen ons moeten bezinnen op nieuwe vormen van leiderschap.”
Read more...

Muziek RD

„Een nieuw soort Harmonium of Orgel hebben wij het genoegen aan te bieden, zacht en lief van toon, zachter zelfs dan de Amerikaansche, en dat door een kniebeweging naar verkiezing zeer sterk wordt, terwijl het belangrijk minder kost dan de Amerikaansche.”
Read more...
„Je hebt met verve verdedigd dat de gereformeerde Reformatie een steek heeft laten vallen, die moest worden opgehaald.” Aldus prof. dr. Marcel Barnard dinsdagmiddag aan de VU in Amsterdam bij de promotie van Hanna Rijken.
Read more...
Zo’n vijftien jaar geleden viel voor Hanna Rijken het kwartje. Het was in Engeland, in een kathedraal, tijdens een Choral Evensong. „Twee werelden kwamen samen: mijn liefde voor theologie én mijn liefde voor koorzang op het hoogste niveau.” Dinsdag 12 december promoveert de Utrechtse theologe en musicienne op een proefschrift waarin ze beschrijft hoe de anglicaanse vesperviering in Nederland voet aan de grond kreeg.
Read more...
Dat muziek mensen beroert, is een open deur. Dat mensen samen van muziek genieten is ook heel normaal. Maar woorden geven aan de betekenis van muziek is een stuk lastiger. Muziek ‘zegt’ immers iets wat niet in woorden is uit te drukken.
Read more...
Gerrit Jan van de Werfhorst maakte een koraalboek met alle 150 psalmen, bestemd voor organisten in de eredienst. Speciale aandacht besteedde hij aan de baslijn van de zettingen. „Je moet met het eerste akkoord een gemeente niet in verwarring brengen”, zegt hij.
Read more...

Muziek Gospeltime

Onlangs verwelkomde Casting crowns een speciale gast op het podium tijdens een concert in Indianapolis. Travis Carpenter mocht iets vertellen over zijn YouTube-video die viraal is gegaan. Op de video is te zien hoe hij in de auto de song âAnd now my lifesong singsâ van Casting crowns aan het zingen is
Read more...
Zaterdag 8 oktober gaf de nieuwbakken gospelzanger Leen Koster een concert in zijn home Town Nieuwerkerk a/d IJssel in kerkgebouw De Lichtkring. Â In een volle kerk opende Koster het concert met âHet kan vriezen het kan dooienâ van zijn debuut cd âDiep van binnenâ die november 2015 verscheen. Naast dit uptempo nummer zong hij vele en inmiddels bekende songs van dit album
Read more...
Voor het eerst in twintig jaar brengt Amy Grant een nieuw kerstalbum uit. Het album is opgenomen in haar thuisstudio in Nashville. Amy Grant vertelt over haar nieuwe album 'Tenessee Christmas': "Ik heb ervan genoten om met mijn gitaar over de hele wereld te reizen, maar de beste muzikale herinneringen heb ik toch aan de kerstperiode met mijn familie en vrienden
Read more...
Voor de tweede keer in minder dan een jaar heeft Newsboys concerten in Canada moeten afzeggen. In april van dit jaar werden bandleden aan de grens tegengehouden. De reden was dat zanger Michael Tait negen jaar geleden een verkeersovertreding heeft begaan, waardoor hem de toegang werd ontzegd
Read more...
Onlangs heeft Jason Weaver voor het eerst weer het podium gedeeld met zijn collega bandleden van Big daddy weave. Eerder dit jaar zijn vanwege een ernstige infectie de beide benen van Jason Weaver geamputeerd. Maandenlang heeft hij in het ziekenhuis gelegen voor verschillende operaties en revalidatie
Read more...

Muziek Glory of Gospel

Martin Brand en Elise Mannah trekken sinds het voorbije weekend opnieuw door het land met hun bijzondere kerstvoorstelling Piekfijn. Bekijk onderstaande sfeerimpressie van de eerste voorstelling, afgelopen zaterdag, in Haastrecht:  Piekfijn is een theatervoorstelling waarin het kerstverhaal op unieke wijze wordt belicht. Een programma waarin Elise en Martin prachtige liedjes vertolken, maar ook hun veelzijdigheid … Lees verder »
Read more...
‘Feest van Geloof’ is een groot succes. Dat bleek al toen deze avond vol Nederlandse artiesten bekend werd gemaakt. De uitverkochte eerste editie stond in het teken van het tienjarig jubileum van Groot Nieuws Radio. Organisatoren Events4Christ, Wiko Services, TCC Studios en de Basiliek gaan echter door. Op 24 november 2018 krijgt ‘Feest van Geloof’ … Lees verder »
Read more...
Hallo allen Johan Spruijt komt deze week meer vertellen over zijn CD ‘Spreek tot mij’ Luister hieronder de uitzending terug.          
Read more...
HATTEM – Op 25 november, aanvang 20.00 uur, houdt de bekende Hattemse zanger René Diekman een presentatie van zijn nieuwe cd in Bethel, gevestigd aan de Hessenweg 84 in Hattem. Zijn nieuwe cd heet Road to Salvation, inmiddels de derde cd die door Diekman wordt uitgebracht. De cd is in juni uitgebracht onder het platenlabel Ecovata. René … Lees verder »
Read more...
De belangstelling voor de ‘Kerst bij Joke’ concerten van Joke Buis & band is groot. Er is besloten om extra kaarten beschikbaar te maken voor diverse lokaties op www.truetickets.nl. Er valt ook in de aanloop naar de optredens genoeg te genieten met het inmiddels verschenen album ‘Kerst bij Joke’ en de gloednieuwe videoclip ‘Nu Is Er … Lees verder »
Read more...