Boek en muziek

Zoeken naar onderwerpen in meer dan 100 christelijke websites

transparant.jpg
Open zoekscherm

Boeken RD

Ds. C. G. Vreugdenhil, predikant van de gereformeerde gemeente in Houten, schreef een leerzaam en pastoraal boek over de Bijbelse eindtijdverwachting.
Read more...
De woestijnreis van het volk Israël was wonderlijk. Er moesten veel dingen geleerd en veel dingen afgeleerd worden. Velen kwamen in de woestijn om vanwege hun ongeloof. Toch is er na veertig jaar een volk dat Kanaän bereikt. Ds. S. Maljaars, predikant in de Gereformeerde Gemeenten, beschrijft in ”Brood in de woestijn. Gods leiding in ons leven” (uitg. Den Hertog, Houten; 16,90 euro) de woestijnreis van het volk Israël, van Egypte naar Kanaän. De auteur laat zien dat ieders levensreis ook door de woestijn voert.
Read more...
De Joodse schrijver en journalist Joseph Roth is een reiziger, geen toerist. Hij denkt, mijmert en schrijft terwijl hij van de ene Franse stad naar de andere trekt.
Read more...
Het lijkt soms wel of de auteur van ”Omdat de Bijbel het zegt” de Schrift reduceert tot een verhalenbundel over God. Inderdaad, God is groter dan Zijn Boek. Maar Hij neemt er geen afstand van. Achter de Bijbel moeten we de levende God zien staan, Die Zich aan ons wil openbaren.
Read more...

Muziek RD

Het druilerige zomerweer op deze zaterdagmiddag 24 juni kon de ongeveer 250 luisteraars die naar de Oude Bavo in Haarlem getogen zijn de pret niet benemen. Het luistergenot waarop de zes finalisten van het eerste Ambitus Orgelconcours het publiek trakteerden, maakte alles goed.
Read more...
De Groninger organist Wim van Beek is zaterdag 24 juni op 87-jarige leeftijd overleden.
Read more...
In de finale van het Ambitus Orgelconcours, die zaterdagmiddag 24 juni in de Grote of Sint-Bavokerk in Haarlem plaatshad, heeft Rik Melissant gewonnen in de leeftijdscategorie 13 tot en met 16 jaar. Martien de Vos werd eerste in de categorie 17 tot en met 21 jaar.
Read more...
Gerard de Wit uit Zwijndrecht werkt aan een project waarin hij de 17e-eeuwse Nederlandse musicus Anthoni van Noordt in perspectief plaatst.
Read more...
En weer verscheen er een nieuwe berijming van het Geneefse Psalter. Jan Mul (76) uit Barneveld kroop door alle 150 psalmen en zette ze om in dichtvorm. „Ik hoop dat mijn berijming eraan bijdraagt dat we de psalmen niet kwijtraken.”
Read more...

Muziek Gospeltime

Onlangs verwelkomde Casting crowns een speciale gast op het podium tijdens een concert in Indianapolis. Travis Carpenter mocht iets vertellen over zijn YouTube-video die viraal is gegaan. Op de video is te zien hoe hij in de auto de song ‘And now my lifesong sings’ van Casting crowns aan het zingen is
Read more...
Zaterdag 8 oktober gaf de nieuwbakken gospelzanger Leen Koster een concert in zijn home Town Nieuwerkerk a/d IJssel in kerkgebouw De Lichtkring.   In een volle kerk opende Koster het concert met “Het kan vriezen het kan dooien” van zijn debuut cd “Diep van binnen” die november 2015 verscheen. Naast dit uptempo nummer zong hij vele en inmiddels bekende songs van dit album
Read more...
Voor het eerst in twintig jaar brengt Amy Grant een nieuw kerstalbum uit. Het album is opgenomen in haar thuisstudio in Nashville. Amy Grant vertelt over haar nieuwe album 'Tenessee Christmas': "Ik heb ervan genoten om met mijn gitaar over de hele wereld te reizen, maar de beste muzikale herinneringen heb ik toch aan de kerstperiode met mijn familie en vrienden
Read more...
Voor de tweede keer in minder dan een jaar heeft Newsboys concerten in Canada moeten afzeggen. In april van dit jaar werden bandleden aan de grens tegengehouden. De reden was dat zanger Michael Tait negen jaar geleden een verkeersovertreding heeft begaan, waardoor hem de toegang werd ontzegd
Read more...
Onlangs heeft Jason Weaver voor het eerst weer het podium gedeeld met zijn collega bandleden van Big daddy weave. Eerder dit jaar zijn vanwege een ernstige infectie de beide benen van Jason Weaver geamputeerd. Maandenlang heeft hij in het ziekenhuis gelegen voor verschillende operaties en revalidatie
Read more...

Muziek Glory of Gospel

In zijn eerste cabaretprogramma ‘Hollandsche Nieuwe’ laat zanger/theatermaker Martin Brand zich van een ‘nieuwe’ kant zijn. En dat hebben we geweten, het publiek was na de try outs zeer enthousiast. Hollandsche Nieuwe is een speelse voorstelling over bestaansrecht vol nieuwe luisterliedjes, hilarische sketches, spontane interactie en verhalen die af en toe ineens de diepte ingaan. … Lees verder »
Read more...
In zijn nieuwe voorstelling ‘Hotel De Hoop’ neemt Matthijn Buwalda je opnieuw mee langs liedjes en verhalen. Het is een zoektocht naar schoonheid, naar de kracht van verbeelding en naar een kinderlijk geloof in dat het goed komt. Een zoektocht, want steeds vaker heeft Matthijn het gevoel dat hij deze dingen kwijt raakt. Juist nu … Lees verder »
Read more...
Vlak voor de zomer is de nieuwe single ‘Million Miles Away’ van het nieuwe album ‘Prodigal Daughter’ van Irma Dee uitgekomen. Het nummer zelf lijkt door z’n lichte en aansprekende arrangement dan ook bijna voor de zomer geschreven.   Er wordt in de zomerperiode natuurlijk veel gereisd, en dat is exact het thema van het … Lees verder »
Read more...
Dit jaar gebruikt voor bestuurlijke vernieuwing en consultatie   Dit jaar vindt er geen uitreiking van de Zilveren Duif Awards plaats. Dat heeft het bestuur van Stichting Zilveren Duif besloten na overleg met betrokken partijen en consultaties.   De afgelopen vijf jaar is gestaag gebouwd aan de wederom geïntroduceerde Zilveren Duif Awards; de vakprijs die … Lees verder »
Read more...
Bij zijn dagelijks werk als glazenwasser zorgt René Diekman ervoor dat de ramen van huizen en kantoren weer stralend schoon zijn. Maar het liefst wil hij mensen door te zingen wijzen op Jezus, die harten wil schoonwassen van zonde. Met de CD Road to Salvation keert de zanger uit het Gelderse Wapenveld na jaren van … Lees verder »
Read more...