Boek en muziek

Zoeken naar onderwerpen in meer dan 100 christelijke websites

transparant.jpg
Open zoekscherm

Boeken RD

Er zijn vele religies in de wereld, en hun aantal neemt alleen maar toe. In het Westen verdwijnt het christendom, maar rukken andere godsdiensten, met name Aziatische, op. Hoe hier tegen aan te kijken?
Read more...
Het grootste gevaar voor de kerk is niet het atheïsme maar de afgoderij. Aan deze uitspraak van een bekende Amerikaanse theoloog moest ik denken bij het lezen van het nieuwste boek van de Canadese schrijver W. Paul Young.
Read more...
Van ds. J. de Groot (1916-2004) uit Rijssen verschenen postuum twee bundels met preken. Ze zijn door „een kleinzoon” uitgegeven onder de titel ”Dat zulks toch werde beschreven” (uitg. Voor het nageslacht, Rijssen, 15,95 euro per deel).
Read more...
In en rond het Noord-Groningse Bedum staat een aantal rijksmonumenten uit de vorige eeuw. Het gaat om huizen en kerken van architect Albert Wiersema. Van zijn oeuvre verscheen een overzichtswerk.
Read more...

Muziek RD

Laten predikant en organist veel overleggen. Die boodschap klonk woensdagavond in de Schildkerk in Rijssen. Daar werd een samenzangavond gehouden ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van Dick Sanderman als kerkorganist.
Read more...
Inbrekers hebben voor tienduizenden euro’s schade veroorzaakt aan het net gerestaureerde orgel van de lutherse kerk in Alkmaar. Dat meldt ds. Y. Bos dinsdagmiddag.
Read more...
Peter van der Zwaag (31) uit Groningen heeft dit weekend in Amsterdam en Haarlem de zesde editie van de International Organ Competition Jan Pieterszoon Sweelinck gewonnen.
Read more...
In Utrecht zijn zondagavond 15 oktober de drie finalisten van het elfde Internationaal Franz Liszt Pianoconcours bekendgemaakt: Minsoo Hong (1993) uit Zuid-Korea, Dina Ivanova (1994) uit Rusland en Alexander Ullman (1991) uit het Verenigd Koninkrijk.
Read more...
Martien de Vos (21) uit Ooltgensplaat heeft zaterdag in Appingedam het dertigste orgelconcours van de Stichting Groningen Orgelland (SGO) op zijn naam geschreven.
Read more...

Muziek Gospeltime

Onlangs verwelkomde Casting crowns een speciale gast op het podium tijdens een concert in Indianapolis. Travis Carpenter mocht iets vertellen over zijn YouTube-video die viraal is gegaan. Op de video is te zien hoe hij in de auto de song ‘And now my lifesong sings’ van Casting crowns aan het zingen is
Read more...
Zaterdag 8 oktober gaf de nieuwbakken gospelzanger Leen Koster een concert in zijn home Town Nieuwerkerk a/d IJssel in kerkgebouw De Lichtkring.   In een volle kerk opende Koster het concert met “Het kan vriezen het kan dooien” van zijn debuut cd “Diep van binnen” die november 2015 verscheen. Naast dit uptempo nummer zong hij vele en inmiddels bekende songs van dit album
Read more...
Voor het eerst in twintig jaar brengt Amy Grant een nieuw kerstalbum uit. Het album is opgenomen in haar thuisstudio in Nashville. Amy Grant vertelt over haar nieuwe album 'Tenessee Christmas': "Ik heb ervan genoten om met mijn gitaar over de hele wereld te reizen, maar de beste muzikale herinneringen heb ik toch aan de kerstperiode met mijn familie en vrienden
Read more...
Voor de tweede keer in minder dan een jaar heeft Newsboys concerten in Canada moeten afzeggen. In april van dit jaar werden bandleden aan de grens tegengehouden. De reden was dat zanger Michael Tait negen jaar geleden een verkeersovertreding heeft begaan, waardoor hem de toegang werd ontzegd
Read more...
Onlangs heeft Jason Weaver voor het eerst weer het podium gedeeld met zijn collega bandleden van Big daddy weave. Eerder dit jaar zijn vanwege een ernstige infectie de beide benen van Jason Weaver geamputeerd. Maandenlang heeft hij in het ziekenhuis gelegen voor verschillende operaties en revalidatie
Read more...

Muziek Glory of Gospel

4 november komt mijn debuutalbum uit. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Het album krijgt de titel Joy! mee, wat vreugde betekent. De songteksten zijn door mijn man Elbert en mij geschreven en komen voort uit persoonlijke ervaringen. Joy! bevat 10 nummers. Deze gaan over de mooie en moeilijke momenten van het leven, … Lees verder »
Read more...
Een nieuw onderzoek, uitgevoerd in opdracht van CCLI (Christian Copyright Licensing International) heeft een aantal trends rondom muziekgebruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk in kaart gebracht. De onderzoeksresultaten werden op 6 oktober jl. gepresenteerd in Amersfoort.   Tijdens een bijeenkomst in Amersfoort is het rapport ‘Trends Liederengebruik Binnen De Katholieke Kerk’ gepresenteerd aan CCLI Nederland, de … Lees verder »
Read more...
KAMPEN – Enerzijds was het een hartsverlangen van de stuurgroep, anderzijds werd de behoefte aan een interkerkelijke Lofprijzingsavond in de gemeente Kampen gesignaleerd. Het resultaat is dat iedereen op zaterdag 11 november van harte welkom is in het schoolgebouw van Ichthus College VIA om daar te luisteren, te zingen en te overdenken. Medewerking zal worden … Lees verder »
Read more...
Reni & Elisa Krijgsman touren in december langs drie kleine dorpskerken tijdens hun Immanuel-tour. Reni en Elisa nemen je mee in een intieme sfeer van luisteren naar prachtige nieuwe liederen, die speciaal geschreven zijn voor deze tour, en het samen zingen van bekende kerstliederen. Bekijk de video-uitnodiging:   Kerst: warmte, licht, intimiteit, gezelligheid, samen zingen….. … Lees verder »
Read more...
Hoi, heb je het al gehoord? Er is binnenkort een netwerk event, wat je niet mag missen!! Dit event is speciaal georganiseerd voor christelijke artiesten, sprekers, technici en organisatoren, die een passie en verlangen hebben om full-time met hun God gegeven talenten bezig te kunnen zijn. Bovendien is het een unieke gelegenheid om jezelf onder … Lees verder »
Read more...