Leven

Zoeken in christelijke sites

transparant.jpg
Open zoekscherm
buildings-at-night-4.jpg

Boeken RD

Heidelbergse Catechismus is reisgids met drie keer een p
De leerdienst is ook binnen de gereformeerde gezindte niet meer onomstreden. Steeds vaker klinkt de kritiek dat het kerkelijk dogma boven de Schrift wordt gesteld.
Read more...
„Ssst! De tijger slaapt” prentenboek van het jaar 2018
„Ssst! De tijger slaapt” van Britta Teckentrup is ”Prentenboek van het jaar 2018”. Het staat volgend jaar januari centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen. Het doel van de Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.
Read more...
Spotlight: een verstekeling in de kofferbak
Tommy Wieringa, de veelgeprezen auteur van ”Dit zijn de namen”, schreef opnieuw een immigratieverhaal. Als blanke man van vijftig verdiepte hij zich in de leefwereld van twee Marokkaans-Nederlandse meisjes. Daarbij verklapt de titel van zijn boek, ”De dood van Murat Idrissi”, alvast één ding: deze geschiedenis loopt niet goed af.
Read more...
De baas op de fiets, dat kan in China niet
In ”Onder de zeespiegel”, dat op 24 april verschijnt, worden Nederlandse (eigen)aardigheden bekeken door de ogen van buitenlanders.
Read more...

Muziek RD

Liedbundel voor GB-kring: tussen weerklank en weerstand
Het is een jaar geleden dat in Amersfoort de bundel ”Weerklank” werd gepresenteerd. Een uitgave met psalmen en liederen voor de eredienst, geselecteerd door een werkgroep uit de kring van de Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk. Hoe is het ”Weerklank” sindsdien vergaan? Waar vond de bundel weerklank? En hoe groot is de weerstand?
Read more...
Onbekend liedboekje uit 15e eeuw ontdekt
In België is een onbekend 15e-eeuws manuscript ontdekt waarin vijftig liederen van Frans-Vlaamse componisten staan. Twaalf daarvan waren tot nu toe onbekend.
Read more...
Renovatie orgel hervormd Sint-Annaland afgerond
De renovatie van het Leeflangorgel in de hervormde kerk van Sint-Annaland (Tholen) is afgerond. Tijdens de oranjezangavond op zaterdag 22 april klonk het instrument weer als nieuw.
Read more...
Recensie: Boek over Franse componist en dirigent Pierre Boulez
De Franse componist en dirigent Pierre Boulez (1925-2016) had een afkeer van de biografie. Kunst was in zijn ogen iets zelfstandigs en moet ook zo beoordeeld worden, los van maker en omgeving.
Read more...
Van grammofoonplaat tot Spotify
De verkoop van cd’s en dvd’s is in tien jaar tijd met bijna 70 procent gedaald, berekende het CBS. Intussen veroveren onlinestreamingsdiensten als Spotify en SounCloud de markt.
Read more...

Muziek Gospeltime

Onlangs verwelkomde Casting crowns een speciale gast op het podium tijdens een concert in Indianapolis. Travis Carpenter mocht iets vertellen over zijn YouTube-video die viraal is gegaan. Op de video is te zien hoe hij in de auto de song ‘And now my lifesong sings’ van Casting crowns aan het zingen is
Read more...
Zaterdag 8 oktober gaf de nieuwbakken gospelzanger Leen Koster een concert in zijn home Town Nieuwerkerk a/d IJssel in kerkgebouw De Lichtkring.   In een volle kerk opende Koster het concert met “Het kan vriezen het kan dooien” van zijn debuut cd “Diep van binnen” die november 2015 verscheen. Naast dit uptempo nummer zong hij vele en inmiddels bekende songs van dit album
Read more...
Voor het eerst in twintig jaar brengt Amy Grant een nieuw kerstalbum uit. Het album is opgenomen in haar thuisstudio in Nashville. Amy Grant vertelt over haar nieuwe album 'Tenessee Christmas': "Ik heb ervan genoten om met mijn gitaar over de hele wereld te reizen, maar de beste muzikale herinneringen heb ik toch aan de kerstperiode met mijn familie en vrienden
Read more...
Voor de tweede keer in minder dan een jaar heeft Newsboys concerten in Canada moeten afzeggen. In april van dit jaar werden bandleden aan de grens tegengehouden. De reden was dat zanger Michael Tait negen jaar geleden een verkeersovertreding heeft begaan, waardoor hem de toegang werd ontzegd
Read more...
Onlangs heeft Jason Weaver voor het eerst weer het podium gedeeld met zijn collega bandleden van Big daddy weave. Eerder dit jaar zijn vanwege een ernstige infectie de beide benen van Jason Weaver geamputeerd. Maandenlang heeft hij in het ziekenhuis gelegen voor verschillende operaties en revalidatie
Read more...

Muziek Glory of Gospel

De Nederlandse band InSalvation presenteert de single ‘NEON’ van haar nieuwe album op 1 mei. De single is vanaf 1 mei ook digitaal verkrijgbaar via iTunes en zal daarnaast gereleased worden met een videoclip. De nieuwe cd, opgenomen in Engeland met Britse producers en arrangeurs, verschijnt 1 juni 2017. Die week zal InSalvation ook de … Lees verder »
Read more...
Stichting Gospel Factory, een stichting die gospel binnen Nederland naar een hoger niveau wil tillen en een breed platform biedt aan alles op het gebied van gospelmuziek, heeft onlangs het concept ‘Maak werk van je talent’ gelanceerd. Gospelartiesten kunnen daarbij kiezen uit een achttal trainingen, waarbij het talent van de artiest gestimuleerd wordt. Deze stimulans … Lees verder »
Read more...
Afgelopen maand kwam Leen zijn 2e CD uit  Deze week komt hij meer vertellen over zijnCD en zal hij ook live zingen.   Hieronder vindt je de uitzendtijden. Donderdagavond van 21:00-23:00 bij  Lokale Omroep Elburg. Links bovenin kun je op luisteren klikken. Zondagmorgen van 11:00-13:00 bij A28FM. klik hier om live te luisteren. Zondagavond van 17:00-19:00 bij RTV IJsselmond. … Lees verder »
Read more...
Deze zomer presenteert de Nederlandse band InSalvation haar nieuwe album NEON. Samen met de Britse producer Trevor Michael, arrangeur Jonny Bird en onder adviserende begeleiding van Integrity Music zijn geheel nieuwe songs rondom thema’s als aanbidding en gerechtigheid ontstaan. Het album is opgenomen in een studio in Engeland. De releasedatum van NEON is 1 juni … Lees verder »
Read more...
Overgave. Loslaten en vertrouwen. Het zijn processen die niet makkelijk zijn. Al helemaal niet in onze onzekere wereld. Je eigen agenda leren loslaten en op God vertrouwen was ook voor zanger Gerald Troost niet eenvoudig, maar het leverde wel de inspiratie op voor de nieuwe cd ‘WITTE VLAG’, dat een paar primeurs voor de liedschrijver … Lees verder »
Read more...