Boek en muziek

Zoeken naar onderwerpen in meer dan 100 christelijke websites

transparant.jpg
Open zoekscherm

Boeken RD

Schrijfster Rina Hoogerwerf-Holleman uit Driebergen-Rijsenburg is donderdag benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau.
Read more...
Een eenvoudige verhaallijn met veel herhaling kenmerkt het prentenboek ”Dat lust ik niet”. De Amerikaan Christopher Silas Neal bewijst zichzelf in beeld en in zijn frisse taal (alleen met „jakkie bakkie” zal niet iedereen uit de voeten kunnen).
Read more...
Kleuters knutselen boekrollen en kleien aanwijsstokjes. De juf vertelt over de synagoge en de mezoeza. In ”Sam Snel werkt over Israël”, geschreven door Annelies Tanis, staat een kleuterklas in het teken van een project.
Read more...
De nieuwe bundel van Greetje Kruidhof, ”Wisselplaats”, bevat 27 gedichten. Sommige zijn al eerder gepubliceerd, andere zijn nieuw. Allemaal zijn ze sober van toon en bevatten ze slechts sporadisch en onopvallend stijlmiddelen als rijm en ritme. Veel van de gedichten omschrijven een gat, een gemis, een leegte.
Read more...

Muziek RD

Reinier Korver (1984) uit Werkendam is bezig met een project waarmee hij de Brabantse orgels op de kaart wil zetten. Vanaf begin december 2017 publiceert hij elke zon- en feestdag een orgelvideo vanuit een Brabantse kerk, waarbij hij muziek speelt die gerelateerd is aan het kerkelijk jaar.
Read more...
Het historische orgel in de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede wordt op vrijdag 9 maart weer in gebruik genomen. Het instrument is door de orgelbouwer Gebr. Van Vulpen in de middentoonstemming gezet.
Read more...
De nieuwe chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Lahav Shani, neemt bij zijn inauguratie in september de beroemde pianist-dirigent Daniel Barenboim mee.
Read more...
Pianist Loek van der Leeden uit Wageningen is maandag 19 februari op 77-jarige leeftijd overleden.
Read more...
Elske te Lindert is dinsdagmiddag 20 februari benoemd tot stadsorganist van Doetinchem.
Read more...

Muziek Gospeltime

Onlangs verwelkomde Casting crowns een speciale gast op het podium tijdens een concert in Indianapolis. Travis Carpenter mocht iets vertellen over zijn YouTube-video die viraal is gegaan. Op de video is te zien hoe hij in de auto de song âAnd now my lifesong singsâ van Casting crowns aan het zingen is
Read more...
Zaterdag 8 oktober gaf de nieuwbakken gospelzanger Leen Koster een concert in zijn home Town Nieuwerkerk a/d IJssel in kerkgebouw De Lichtkring. Â In een volle kerk opende Koster het concert met âHet kan vriezen het kan dooienâ van zijn debuut cd âDiep van binnenâ die november 2015 verscheen. Naast dit uptempo nummer zong hij vele en inmiddels bekende songs van dit album
Read more...
Voor het eerst in twintig jaar brengt Amy Grant een nieuw kerstalbum uit. Het album is opgenomen in haar thuisstudio in Nashville. Amy Grant vertelt over haar nieuwe album 'Tenessee Christmas': "Ik heb ervan genoten om met mijn gitaar over de hele wereld te reizen, maar de beste muzikale herinneringen heb ik toch aan de kerstperiode met mijn familie en vrienden
Read more...
Voor de tweede keer in minder dan een jaar heeft Newsboys concerten in Canada moeten afzeggen. In april van dit jaar werden bandleden aan de grens tegengehouden. De reden was dat zanger Michael Tait negen jaar geleden een verkeersovertreding heeft begaan, waardoor hem de toegang werd ontzegd
Read more...
Onlangs heeft Jason Weaver voor het eerst weer het podium gedeeld met zijn collega bandleden van Big daddy weave. Eerder dit jaar zijn vanwege een ernstige infectie de beide benen van Jason Weaver geamputeerd. Maandenlang heeft hij in het ziekenhuis gelegen voor verschillende operaties en revalidatie
Read more...

Muziek Glory of Gospel

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en veel mensen zijn begonnen met hun goede voornemens. Wie een heel concreet verschil wil maken, kan op 10 februari 2018 terecht in Bunschoten-Spakenburg. Daar slaat vocal group FILIAE, oftewel de zussen Rineke, Mieke, Cocky en Christine, de handen ineen met een aantal collega-artiesten. Onder de noemer … Lees verder »
Read more...
In november gaf de Amerikaanse band Leeland de aftrap voor de eerste ‘City Worship Tour’; een reeks aanbiddingsavonden waarbij nauw samengewerkt wordt met lokale kerken. De enthousiase reacties op deze avonden waren duidelijk: als kerken en internationaal bekende aanbiddingsleiders zo bij elkaar komen, gebeurt er iets bijzonders in de stad. De ‘City Worship Tour’ krijgt … Lees verder »
Read more...
De bekende zandtovenaar Gert van der Vijver en zanger Martin Brand brengen wederom alle grote thema’s rondom het Paasfeest tot leven met een mix van bekende (pop)liedjes. maar ook met de klassieke muziek van bijvoorbeeld Bach. De voorstelling is gebaseerd op het paasverhaal, maar dan in een hedendaagse uitvoering. De prachtige zandtekeningen van de zandtovenaar, … Lees verder »
Read more...
  God van leven, eeuwig leven, in de nood bent U nabij. Jezus, leven van mijn leven, mijn verlosser leeft in mij. Het feest van Pasen is voor Sela een hoogtepunt in het jaar. Niets is mooier dan met elkaar bewust stilstaan bij de opstanding van de Zoon van God. Samen gedenken, samen verwonderen bij … Lees verder »
Read more...
Reyer van Drongelen (‘Reyer’) kondigde onlangs zijn nieuwe Nederlandstalige live aanbiddingsalbum aan en liet daarbij weten, zijn publiek nauw te willen betrekken hierbij. Dat heeft hij geweten. Reyer is verrast door de vele reacties op de crowdfunding voor het project, die al bijna driekwart van het streefbedrag heeft gehaald. De komende weken staan in het … Lees verder »
Read more...