Boek en muziek

Zoeken naar onderwerpen in meer dan 100 christelijke websites

transparant.jpg
Open zoekscherm

Boeken RD

De Sint-Jan in ’s-Hertogenbosch is een kathedraal die die benaming –als bisschopszetel– met recht mag dragen. Het gebouw oogt imposant, fraai en monumentaal. Een boek over de bouwgeschiedenis van de kerk onderstreept dat.
Read more...
„Radicale theologie horizontaal gericht” zette ik boven een bespreking van ”De orthodoxe ketter en andere onmogelijke verhalen” van de Ierse filosoof en theoloog Peter Rollins.
Read more...
Niemand mag het ongelezen laten: Luthers commentaar op de Galatenbrief. De heruitgave die onlangs verscheen, is zonder meer het beste boek in de stroom van publicaties in het kader van het herdenkingsjaar Refo500.
Read more...
„Is jullie peuter weleens bang?” „Hoe maak jij van de zondag een fijne dag voor je peuter?” Het derde deel in de serie ”Christelijke opvoeding” stelt –na eerdere delen over baby’s en pubers– peuters centraal. Het boek zet peuterouders aan het denken.
Read more...

Muziek RD

Oostenrijk is het Europese land met de meeste koorzangers. Dat blijkt uit onderzoek van de European Choral Association, waarover NPO bericht op haar website.
Read more...
Als docent zoekt Jan Wisse uit Aagtekerke aansluiting bij de sterke kanten van zijn leerlingen. Daarom hanteert hij geen strakke methode, maar zoekt hij muziek die hen uitdaagt.
Read more...
„Psalm 89 vers 8 speelde ik. Gij toch, Gij zijt hun roem, de kracht van hunne kracht. Ik zal dat niet gauw vergeten.” Tien jaar was Veenendaler Bob van Stempvoort toen hij voor het eerst op het orgel de gemeentezang begeleidde. Een paar jaar later werd hij tot vaste organist benoemd. Dat was deze zomer zeventig jaar geleden.
Read more...
De Nederlander Laurens de Man heeft vrijdagavond de International Martini Organ Competition in Groningen gewonnen.
Read more...
In Amsterdam gaat vandaag het Grachtenfestival van start. In tien dagen tijd worden er zo’n 250 concerten op 90 plekken georganiseerd.
Read more...

Muziek Gospeltime

Onlangs verwelkomde Casting crowns een speciale gast op het podium tijdens een concert in Indianapolis. Travis Carpenter mocht iets vertellen over zijn YouTube-video die viraal is gegaan. Op de video is te zien hoe hij in de auto de song ‘And now my lifesong sings’ van Casting crowns aan het zingen is
Read more...
Zaterdag 8 oktober gaf de nieuwbakken gospelzanger Leen Koster een concert in zijn home Town Nieuwerkerk a/d IJssel in kerkgebouw De Lichtkring.   In een volle kerk opende Koster het concert met “Het kan vriezen het kan dooien” van zijn debuut cd “Diep van binnen” die november 2015 verscheen. Naast dit uptempo nummer zong hij vele en inmiddels bekende songs van dit album
Read more...
Voor het eerst in twintig jaar brengt Amy Grant een nieuw kerstalbum uit. Het album is opgenomen in haar thuisstudio in Nashville. Amy Grant vertelt over haar nieuwe album 'Tenessee Christmas': "Ik heb ervan genoten om met mijn gitaar over de hele wereld te reizen, maar de beste muzikale herinneringen heb ik toch aan de kerstperiode met mijn familie en vrienden
Read more...
Voor de tweede keer in minder dan een jaar heeft Newsboys concerten in Canada moeten afzeggen. In april van dit jaar werden bandleden aan de grens tegengehouden. De reden was dat zanger Michael Tait negen jaar geleden een verkeersovertreding heeft begaan, waardoor hem de toegang werd ontzegd
Read more...
Onlangs heeft Jason Weaver voor het eerst weer het podium gedeeld met zijn collega bandleden van Big daddy weave. Eerder dit jaar zijn vanwege een ernstige infectie de beide benen van Jason Weaver geamputeerd. Maandenlang heeft hij in het ziekenhuis gelegen voor verschillende operaties en revalidatie
Read more...

Muziek Glory of Gospel

Komende vrijdag gaat het ‘Openskies’ worship festival van start. Van 18 t/m 20 augustus 2017 is de Betteld in Zelhem de plek waar aanbiddingsleiders uit binnen- en buitenland samen komen. De definitieve line-up, inclusief een reeks Nederlandse artiesten, is nu bekend gemaakt. De Nederlandse artiesten die op het eerste Openskies Worship festival aanwezig zijn, zijn … Lees verder »
Read more...
Het ‘Openskies’ worship festival, dat van 18 t/m 20 augustus 2017 voor het eerst plaats zal vinden op de Betteld in Zelhem, heeft een grote uitbreiding van haar line-up bekend gemaakt.  Kristene DiMarco en Hunter Thompson (bekend van Bethel Music), Nathan Jess, United Pursuit en Andrew Ehrenzeller (Jesus Culture) zullen aanwezig zijn op het festival, … Lees verder »
Read more...
In zijn eerste cabaretprogramma ‘Hollandsche Nieuwe’ laat zanger/theatermaker Martin Brand zich van een ‘nieuwe’ kant zijn. En dat hebben we geweten, het publiek was na de try outs zeer enthousiast. Hollandsche Nieuwe is een speelse voorstelling over bestaansrecht vol nieuwe luisterliedjes, hilarische sketches, spontane interactie en verhalen die af en toe ineens de diepte ingaan. … Lees verder »
Read more...
In zijn nieuwe voorstelling ‘Hotel De Hoop’ neemt Matthijn Buwalda je opnieuw mee langs liedjes en verhalen. Het is een zoektocht naar schoonheid, naar de kracht van verbeelding en naar een kinderlijk geloof in dat het goed komt. Een zoektocht, want steeds vaker heeft Matthijn het gevoel dat hij deze dingen kwijt raakt. Juist nu … Lees verder »
Read more...
Vlak voor de zomer is de nieuwe single ‘Million Miles Away’ van het nieuwe album ‘Prodigal Daughter’ van Irma Dee uitgekomen. Het nummer zelf lijkt door z’n lichte en aansprekende arrangement dan ook bijna voor de zomer geschreven.   Er wordt in de zomerperiode natuurlijk veel gereisd, en dat is exact het thema van het … Lees verder »
Read more...