Techniek

Computor

Barebones-pc's zijn doorgaans vlot genoeg voor dagelijkse werkzaamheden en het streamen van films, maar gamen? Nee, daar zijn de kastjes vaak niet krachtig genoeg voor....
Read more...
Groepsbellen via FaceTime leek lange tijd officieel beschikbaar te komen in de definitieve versie van iOS 12, dat binnenkort uitkomt. Maar in de nieuwste iOS...
Read more...
Motorola zou morgen drie nieuwe smartphones in een eveneens nieuwe telefoonserie presenteren. Het gaat om de P30, P30 Note en P30 Play, middenklasse toestellen met...
Read more...
Eén blik op de deze muis van Cooler Master en je weet genoeg: dit is er eentje voor gamers. Maar dat betekent niet dat model...
Read more...
Asus heeft al heel wat Chromebook op de markt gebracht en komt binnenkort met een nieuw model, de 12 C223. De 11,6 inch laptop draait...
Read more...
Samsung kondigde onlangs de Galaxy Tab S4 aan, een high-end tablet met Android 8 Oreo. Vind je het 699 euro kostende apparaat te duur, dan...
Read more...
De aankomende Huawei Mate 20 Lite wordt een middenklasse smartphone met een glazen ontwerp en twee camera's achterop. Dat zegt een doorgaans betrouwbare bron, die...
Read more...
Lenovo heeft twee nieuwe laptops in zijn ThinkPad-serie onthuld. De ThinkPad P1 en P72 lijken op de bekende ThinkPad X1 maar hebben betere hardware. De...
Read more...
In Pokémon Go zijn honderden verschillende virtuele wezentjes te vangen. Daar ben je dus wel een poosje zoet mee. De Taiwanese Mr. Chen heeft daar...
Read more...
Op smartphones heb je emoji doorgaans altijd snel bij de hand. Op de pc is het soms even wat langer zoeken naar smileys. Een nieuwe...
Read more...

Autonieuws

Elon Musk in gesprek met Saoedi-Arabië om Tesla van de beurs te halen
Het staatsinvesteringsfonds van Saoedi-Arabië is geïnteresseerd in een deal om Tesla van de beurs te halen.
Read more...
Prijzen nieuwe BMW 8 Serie bekendgemaakt
BMW heeft de prijzen van de eerste twee uitvoeringen van de nieuwe 8 Serie vastgesteld. Het model wordt leverbaar vanaf 124.400 euro.
Read more...
Eerste foto's nieuwe BMW Z4 online verschenen
De eerste afbeeldingen van de nieuwe BMW Z4, die later deze maand officieel gepresenteerd wordt, zijn voortijdig en in lage resolutie online verschenen.
Read more...
Duitse rechtbank wijst verzoek voor vrijlating topman Audi af
Rupert Stadler, de gearresteerde topman van het Duitse automerk Audi, moet in de cel blijven. Een rechtbank in München heeft zijn bezwaren tegen opsluiting en verzoek voor vrijlating afgewezen.
Read more...
Bepakt en bezakt: Alle inpaktips voor de terugreis
Veel Nederlanders keren binnenkort terug van vakantie. Dat betekent opnieuw de auto inpakken, vaak tot aan het dak. Hoe pak je het inpakken het slimst aan? We hebben de beste tips voor een veilige terugreis nog eens op een rijtje gezet.
Read more...
'Ex-topman Tesla gaat bij Apple aan zelfrijdende auto werken'
De recent vertrokken Tesla-productiebaas Doug Field gaat terug naar zijn oude werkgever Apple. Daar zal hij vermoedelijk werken aan zelfrijdende auto's.
Read more...
Dieselauto's volgens Frans onderzoeksinstituut vervuilender bij warm weer
Dieselauto's zijn de afgelopen tijd veel vervuilender geweest. Bij temperaturen boven de 30 graden neemt de werking van systemen die de uitstoot van vervuilende stoffen moeten beperken af. Boven de 35 graden werken ze zelfs nauwelijks meer, zegt het Franse onderzoeksinstituut voor olie en nieuwe energie.
Read more...
Suzuki en Mazda onderuit op beurs na onjuiste emissietests
De Japanse aandelenbeurs is donderdag licht lager geëindigd. Een stijging van de Japanse yen zorgde voor koersdruk. Ook de autofabrikanten stonden onder druk na berichten over onnauwkeurige inspecties op de binnenlandse markt.
Read more...
Auto van paus Johannes Paulus II onder de hamer
Bij een veiling van veilinghuis RM Sotheby's gaat volgende maand de auto van paus Johannes Paulus II onder de hamer. Het veilingstuk is een Ford Escort uit 1976 met naar verluidt nog geen 30.000 kilometer op de teller.
Read more...
Ferrari kondigt onthulling nieuw model aan
Ferrari zal op 17 september in Maranello een nog onbekende supersportwagen presenteren. Het evenement rond de auto, die intern als F176 door het leven gaat, wordt aangekondigd als Icona Ferrari.
Read more...

Luchtvaart

NAIROBI - Tientallen passagiers van Kenya Airways zijn dinsdag gewond geraakt bij een busongeluk in Nairobi. Drie personen werden opgenomen in het ziekenhuis, dertig anderen konden na behandeling door medici hun weg vervolgen.
Read more...
DEN HAAG - De uitstoot van het broeikasgas koolstofdioxide (CO2) in Nederland is in het tweede kwartaal van dit jaar met 3,8 procent afgenomen ten opzichte van een jaar eerder. Maar de CO2-uitstoot van de luchtvaart nam in dezelfde periode met ruim 3 procent toe. "Dit komt grotendeels door meer vliegbewegingen'', aldus het CBS.
Read more...
MONTREAL - Vliegtuigbouwer Bombardier heeft voor het eerst toestellen geleverd aan een Ghanese klant. De regionale luchtvaartmaatschappij Passion Air legde via Bombardier de hand op drie tweedehands Q400’s.
Read more...
AMSTERDAM - De Nederlandse pilotenvakbond VNV heeft nog niets vernomen van de leiding van Ryanair, na de staking van vrijdag in een roep om betere arbeidsvoorwaarden. Ook bij de Duitse collega's van pilotenbond Vereinigung Cockpit is het stil. Mocht de Ierse prijsvechter voor het einde van de week nog niets van zich hebben laten horen, dan lijken nieuwe acties onvermijdelijk.
Read more...
CHARLEROI - Air Belgium wil komend najaar uitbreiden met drie nieuwe routes naar China. In de planning staan vluchten vanaf thuisbasis Charleroi naar de steden Zhengzhou, Wuhan en Taiyuan. Dat meldt topman Niky Terzakis in de Franstalige Belgische krant Le Soir.
Read more...
BADHOEVEDORP - De werkdruk voor KLM-piloten moet eerder omlaag dan door de luchtvaartmaatschappij voorgestelde periode vanaf september volgend jaar. Dat staat in het finale cao-voorstel dat door vakbond VNV naar de luchtvaartmaatschappij is verstuurd. De bond rekent er op dat nog deze week overeenstemming wordt bereikt.
Read more...
LONDEN - Prijsvechter easyJet sleept Easy Sky uit Honduras en het Colombiaanse Easyfly voor de rechter. Het Britse bedrijf vindt dat de Zuid-Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen proberen mee te liften op de bekende ‘easy’ merknaam.
Read more...
ISTANBUL - Turkish Airlines stopt met adverteren in de Verenigde Staten. Dat heeft communicatiedirecteur Yahya Üstün van de Turkse luchtvaartmaatschappij bekendgemaakt op Twitter. De stop volgt op de diplomatieke spanningen tussen Turkije en de Verenigde Staten.
Read more...