Techniek

Zoeken naar onderwerpen in meer dan 100 christelijke websites

transparant.jpg
Open zoekscherm

Computor

Van 4 tot 8 augustus vindt in Zeewolde een bijzonder festival plaats, niet voor muziek en artiesten maar speciaal voor hackers: Still Hacking Anyway 2017.
Read more...
Ook in Nederland zijn ziekenhuizen interessante doelwitten voor ransomware. Minstens vijftien ziekenhuizen zijn er in de afgelopen drie jaar succesvol door getroffen, blijkt vandaag.
Read more...
Google stopt met het scannen van e-mails, om op die manier persoonlijke reclame aan te kunnen bieden. Goed nieuws dus, maar ook een druppel op...
Read more...
De U11-smartphone van HTC valt op omdat deze te bedienen is door in de zijkanten te knijpen. Het bedrijf laat nu weten dat er in...
Read more...
Een opmerkelijk probleem doet zich voor bij Vodafone-klanten die de nieuwe OnePlus 5 hebben gekocht. Ze kunnen geen verbinding maken met het 4G-netwerk, terwijl dit...
Read more...
Vanaf de eerste helft van 2018 moet je op overheidssites kunnen inloggen met je rijbewijs, die daarvoor wel van een speciale chip moet zijn voorzien....
Read more...
Het Unicode Consortium presenteert 56 nieuwe emoji die als onderdeel van Unicode 10.0 binnenkort naar smartphones, tablets en het web komen. Opvallend: een van de...
Read more...
Dat veel mensen YouTube weten te vinden, wist je waarschijnlijk wel. Maar hoeveel precies? Uit nieuwe cijfers van Google blijkt dat het platform maandelijks meer...
Read more...
In China zijn verschillende verkeerslichten uitgerust met camera's die gezichten van voetgangers tijdens het oversteken herkennen. Steken ze over bij rood licht, dan wacht hen...
Read more...
Stel je bent een weekendje weg met familie. Dan neemt natuurlijk iedereen zijn eigen telefoon mee. Met een beetje pech heeft ieder toestel zijn eigen...
Read more...

Autonieuws

'Autoverhuurder Avis gaat zelfrijdende auto's Google-zuster beheren'
Waymo, het zusterbedrijf van Google dat zelfrijdende auto's ontwikkelt, gaat zijn voertuigen laten beheren door Avis Budget Group, een autoverhuurder.
Read more...
Belgen leggen recordafstand af in Tesla Model S
Twee Vlamingen zijn er in geslaagd om meer dan 900 kilometer af te leggen op één acculading in een elektrische auto. De Belgen deden dit in een Tesla Model S P100D en vestigden daarmee een record.
Read more...
BMW onthult compleet nieuwe X3
Na zeven jaar introduceert BMW de opvolger van de huidige X3. De nieuwe SUV moet het op gaan nemen tegen onder meer Volvo XC60, Land Rover Discovery Sport en Audi Q5.
Read more...
Zestien McLarens te zien in Haags automuseum
In het Louwman Museum in Den Haag zijn vanaf 7 juli zestien raceauto's en supersnelle sportwagens te zien van de roemruchte Britse fabrikant McLaren.
Read more...
'Duitsland wil miljoenen diesels terugroepen voor nieuwe software'
De Duitse regering wil dat tot 12 miljoen dieselauto's terug worden geroepen zodat ze nieuwe software kunnen krijgen.
Read more...
Japanse airbagmaker Takata vraagt bescherming faillissement aan
De Japanse airbagmaker Takata vraagt maandag faillissementsbescherming aan. Dat heeft het bedrijf besloten op een speciale vergadering, melden verschillende Japanse media.
Read more...
Europees kartel autolampenmakers krijgt boete van 27 miljoen euro
De Europese Commissie deelt een boete van bijna 27 miljoen uit aan drie producenten van autoverlichting vanwege kartelvorming. Het gaat om het Duitse bedrijf Hella, het Duits-Italiaanse Automotive Lighting en het Franse Valeo.
Read more...
Mercedes-Benz bouwt fabriek in de buurt van Moskou
Het Duitse autoconcern Daimler heeft dinsdag de eerste steen gelegd voor een nieuwe fabriek voor dochteronderdeel Mercedes-Benz in Rusland.
Read more...
'Vijfduizend nieuwe banen bij Jaguar Land Rover in Verenigd Koninkrijk'
Jaguar Land Rover maakt plannen om vijfduizend extra arbeidsplaatsen te creëren. Het zou vooral gaan om werk voor ingenieurs en ander technisch personeel.
Read more...
Twintigduizend mensen bezoeken Nationale Oldtimerdag
Ruim twintigduizend mensen hebben zondag de 33e editie van de Nationale Oldtimerdag bezocht. Het evenement, op de Bataviaboulevard in Lelystad, is met 430 historische automobielen de grootste oldtimermeeting van de Benelux.
Read more...

Luchtvaart

BAARN - In 2016 is de werkgelegenheid in de reisbranche voor het tweede jaar op rij gegroeid, daarnaast worden er gemiddeld meer uren gewerkt. De branche zit wat werkgelegenheid betreft terug op het niveau van 2009. De groeicijfers zijn bekend gemaakt door ANVR-onderdeel Reiswerk.
Read more...
WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump mag zijn tijdelijke inreisverbod voor reizigers uit Jemen, Soedan, Somalië, Syrië, Libië en Iran gedeeltelijk uitvoeren. Dat besloot het Amerikaanse Hooggerechtshof maandag, nadat lagere rechtbanken de plannen van Trump hadden geblokkeerd.
Read more...
AMSTELVEEN - KLM voert het aantal vluchten naar de nieuwe bestemming San Jose in Costa Rica op, nog voordat de lijndienst van start is gegaan. Vanaf 28 januari tot begin maart vliegt KLM drie in plaats van twee keer per week rechtstreeks naar het Centraal-Amerikaanse land, zo blijkt uit de dienstregeling.
Read more...
AMSTERDAM - Het aandeel Air France-KLM was maandag opnieuw de grootste stijger in de MidKap. Het aandeel is dit jaar al vaker de grootste stijger geweest in de index en enkele malen ook de grootste stijger op Beursplein 5. Het aandeel is het gehele jaar dan ook al populair bij beleggers.
Read more...
CHICAGO - De voorzitter en Chief Executive Officer Dennis Muilenburg van vliegtuigbouwer Boeing heeft bekend gemaakt dat de raad van bestuur van het bedrijf maandag een kwartaal dividenduitkering doet van 1,42 Amerikaanse Dollar per aandeel.
Read more...
GUANGZHOU - Door de uitgifte van extra aandelen wil China Southern Airlines omgerekend 1,7 miljard euro ophalen om nieuwe vliegtuigen te financieren. Dat staat in een beursbericht van de maatschappij. China Southern, de grootste airline van Azië, heeft ruim tweehonderd vliegtuigen in bestelling staan.
Read more...
NEW DELHI – New Delhi krijgt een tweede internationale luchthaven. De Indiase regering heeft groen licht gegeven voor de eerste fase van het project, waarmee een bedrag van 1,4 miljard euro is gemoeid. De volledig nieuwe luchthaven moet binnen vier tot vijf jaar opengaan.
Read more...
DUBLIN - Een nieuwe Ierse luchtvaartmaatschappij moet nog voor de eerste vlucht de verkoop van tickets staken. De reden is dat het bedrijf niet over de benodigde licentie beschikt, melden Ierse media. Aer Southeast wil volgende maand beginnen met vluchten vanaf Waterford naar Engeland.
Read more...