Techniek

Computor

D-Link werkt aan patches die lekken dichten in de routermodellen DWR-111 en DWR-116. Daarnaast zijn nog zes andere routers van het merk kwetsbaar voor hackers,...
Read more...
Wanneer jouw ip-adres is gebruikt om illegaal bestanden mee te downloaden of uploaden, ben jij dan verantwoordelijk? Ook wanneer je jouw computer deelt met gezinsleden...
Read more...
Eén spelcomputer voor al je games, ongeacht voor welk systeem ze uitkomen. Zou dat niet mooi zijn? Dat dachten de makers achter de Polymega ook.
Read more...
Mogelijk is je toekomstige Android-smartphone niet meer standaard voorzien van de Google Zoeken-app en Chrome. Fabrikanten hebben meer vrijheid om ze te vervangen door alternatieve...
Read more...
Microsoft belt je niet zomaar op om te melden er een probleem is geconstateerd met je computer. Met die boodschap vergroot het bedrijf al een...
Read more...
Vandaag heeft Huawei in Londen twee nieuwe smartphones gepresenteerd: de Huawei Mate 20 en de Huawei Mate 20 Pro. Ook verschijnt er een nieuwe smartwatch:...
Read more...
Als het aan Microsoft ligt, zijn whiteboards straks verleden tijd. Dit is de Surface Hub 2, een fors 4K-touchscherm (denk maatje televisie) voor gebruik in...
Read more...
Je ziet hier de Insta360 Pro 2, een 360-graden-camera die je niet zomaar even in de winkel koopt maar die bedoeld is voor professionele doeleinden.
Read more...
De alom bekende audiospeler Winamp komt terug. De huidige eigenaar van de software zegt te werken aan een nieuwe versie, die volgend jaar moet verschijnen.
Read more...
Adobe maakt bekend dat Photoshop CC in 2019 voor iPads uitkomt. Het bedrijf benadrukt dat het een volledige versie van Photoshop betreft zoals je gewend...
Read more...

Autonieuws

Na Singapore en Zwitserland, zou Nederland de beste wegen hebben. Toch scoort ons land vrij laag op het gebied van bereikbaarheid, omdat het relatief lang duurt om van A naar B te komen, blijkt uit een index van het World Economic Forum (WEF).
Read more...
Ruim een kwart van de bedrijven stimuleert werknemers met een leaseauto alleen handsfree te bellen of de telefoon tijdens het rijden niet te gebruiken. Maar nog lang niet alle bedrijven hebben zo'n beleid, blijkt zaterdag uit onderzoek van onder meer Veilig Verkeer Nederland (VVN).
Read more...
De aanschaf van een auto wordt niet zwaarder belast als gevolg van een nieuwe methode om de CO2-uitstoot te meten. Dat blijkt uit onderzoek van TNO waarover staatssecretaris Menno Snel (Financiën) de Tweede Kamer heeft geïnformeerd.
Read more...
Duizenden mensen leveren hun rijbewijs niet in nadat het ongeldig is verklaard. Sinds 2016 gaat het volgens het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) om meer dan vijfduizend personen.
Read more...
Tesla maakt een goedkopere variant van zijn goedkoopste auto, de Model 3. De fabrikant van elektrische auto's kondigde onverwacht de mogelijkheid aan om de wagen met een minder zware batterij te kopen.
Read more...
BMW heeft de X7 gelanceerd, een nieuwe toevoeging aan de bestaande reeks X-modellen van het merk. De SUV meet 5,15 meter in lengte en biedt plaats aan zeven inzittenden.
Read more...
Tesla heeft een akkoord bereikt over de huur van een stuk grond in China waar de eerste zogeheten 'Gigafactory' buiten de Verenigde Staten moet verrijzen. In de gigantische fabriek moeten uiteindelijk auto's en accu's worden gemaakt, meldt de autofabrikant woensdag.
Read more...
Bloodhound Programme, het bedrijf achter de poging om het wereldsnelheidsrecord op land te breken, is op zoek naar geldschieters. Hier is 25 miljoen pond (28,5 miljoen euro) voor nodig, meldt het bedrijf dinsdag.
Read more...
De vliegende auto van Terrafugia is vanaf heden te bestellen. De Amerikaanse fabrikant zegt dat de eerste exemplaren volgend jaar worden afgeleverd.
Read more...
In de regio's Midden en Noord begint vrijdag de herfstvakantie en dat betekent een drukke avondspits, verwacht de ANWB.
Read more...

Luchtvaart

BURBACH - De Duitse luchtvaartmaatschappij Avanti Air breidt uit met een derde Fokker 100. Het toestel stond jarenlang opgeslagen op de luchthaven van Saarbrücken en wordt op dit moment aan een grondige onderhoudsbeurt onderworpen.
Read more...
SEATTLE - Het Chinese Juneyao Airlines heeft de eerste van vijf bestelde Boeing 787-9 Dreamliners in ontvangst genomen. De luchtvaartmaatschappij laat de eerste drie toestellen voorzien van opvallend fleurige kleuren om de ingebruikname te vieren.
Read more...
OSLO - Hainan Airlines start in het voorjaar van 2019 een rechtstreekse lijndienst tussen Oslo en Beijing. De hoofdsteden van Noorwegen en China worden drie keer per week met elkaar verbonden met een Airbus A330-300.
Read more...
DELHI - De Tata Group wil het noodlijdende Jet Airways de helpende hand bieden. Het concern denkt na over een miljoeneninvestering in de Indiase luchtvaartmaatschappij, maar eist wel dat de invloed van de familie Goyal, die grootaandeelhouder is, flink wordt ingeperkt.
Read more...
FORTALEZA - De Braziliaanse KLM-partner GOL start in november vluchten naar de Verenigde Staten. Dankzij de komst van de Boeing 737 MAX, waarvan er nu drie zijn geleverd, is de luchtvaartmaatschappij in staat langere afstanden te overbruggen.
Read more...
ISTANBUL - De nieuwe luchthaven van Istanbul heeft de laatste test succesvol doorstaan. Met drie vliegtuigen en drieduizend figuranten werden de afgelopen week praktijkproeven gehouden, om de operationele gereedheid van de megaluchthaven te testen.
Read more...
SCHIPHOL - De jaarlijkse Beroepen- en Opleidingenmarkt voor de luchtvaart- en reisindustrie, die op 3 november wordt gehouden, telt nu al meer dan twintig deelnemers. Het evenement in het fonkelnieuwe Corendon Village Hotel bij Schiphol is gratis toegankelijk.
Read more...
SCHIPHOL - De hotelcapaciteit rond Schiphol is de afgelopen tien jaar explosief gegroeid. Sinds 2008 zijn er elf nieuwe hotels bijgekomen en steeg de capaciteit met ruim 2.600 kamers. De hotels kennen bovendien gemiddeld de hoogste bezettingsgraden van Nederland.
Read more...