Techniek

Zoeken in christelijke sites

transparant.jpg
Open zoekscherm
buildings-at-night-4.jpg

Computor

Naast Google zijn er nog een hoop andere zoekmachines, waarvan Ecosia de meest milieuvriendelijke is. Uit de advertentie-opbrengsten worden namelijk op verschillende plekken in de…
Read more...
Acer brengt later dit jaar zijn eerste smartwatch uit, de Leap Ware. Het bedrijf koos niet voor Android Wear, maar ontwikkelde een eigen besturingssysteem.
Read more...
Voor fabrikanten van smartphones is het een hele klus om alle onderdelen netjes in zo'n relatief kleine behuizing te krijgen en meestal zie je van…
Read more...
De prijzen van apps in Apple's App Store worden binnenkort met 5 procent verhoogd. Daardoor kosten apps minimaal 1,09 euro, waar 0,99 cent eerder de…
Read more...
Met de felgekleurde boetseerklei en bijbehorende drukvormpjes van Play-Doh laten je (klein)kinderen hun fantasie de vrije loop. De figuurtjes die ze maken, kunnen ze tegenwoordig…
Read more...
Op 18 mei reikt Google voor de tweede maal de Google Play Awards uit aan de beste Android-apps in de Play Store. De nominaties zijn…
Read more...
Instagram heeft er binnen vier maanden tijd 100 miljoen gebruikers bij gekregen, waardoor de teller nu op 700 miljoen staat. Het sociale netwerk groeit dan…
Read more...
De Facebook- en bijbehorende Messenger-apps zijn notoire accu- en dataverslinders. Probeer eens Facebook Lite, dat inmiddels ook uit is in Nederland.
Read more...
Nederlandse rechters mogen de verkoop van mediaboxen verbieden, omdat die voornamelijk gekocht worden om films en series te streamen zonder daar verder voor te hoeven…
Read more...
Microsoft is de uitrol gestart van de Creators Update voor Windows 10 Mobile, iets later dan de gelijknamige update voor de pc-versie van Windows 10…
Read more...

Autonieuws

Volkswagen gaat flink investeren in elektrisch rijden
Volkswagen wil zijn investeringen in het ontwikkelen van elektrische auto's en andere alternatieven voor de traditionele verbrandingsmotor in de komende vijf jaar verdrievoudigen. Dat heeft topman Matthias Müller vrijdag gezegd op een conferentie in Wenen.
Read more...
General Motors hard op weg naar nieuw recordjaar
General Motors (GM) heeft in het eerste kwartaal de basis gelegd voor een nieuw omzetrecord dit jaar.
Read more...
Autofabrikant Volvo boekt groei in Europa en China
Volvo is 2017 goed begonnen. De Zweedse autobouwer wist in de eerste drie maanden van 2017 bijna 130.000 auto's aan de man te brengen. Dat is ruim 7 procent meer dan een jaar eerder.
Read more...
Renault profiteert van grote vraag naar SUV's
Renault heeft in het eerste kwartaal flink geprofiteerd van de sterke vraag naar zijn SUV-modellen, waaronder de Captur en de Kadjar. De op een na grootste autobouwer van Europa wist zijn omzet mede hierdoor stevig op te voeren.
Read more...
'Volkswagen overweegt verkoop motormerk Ducati'
Volkswagen overweegt de Italiaanse motorfabrikant Ducati van de hand te doen. Het Duitse concern zou zich meer willen concentreren op andere activiteiten.
Read more...
Tegenvallende verkopen en hoge kosten drukken winst Ford
Ford heeft in het eerste kwartaal ruim een derde minder winst geboekt dan een jaar eerder. De Amerikaanse autofabrikant kampt met slinkende verkopen en toenemende kosten en investeert bovendien stevig in de ontwikkeling van elektrische en autonome voertuigen.
Read more...
Fiat Chrysler boekt meer omzet en winst
Fiat Chrysler heeft afgelopen kwartaal grofweg evenveel auto's verkocht als een jaar eerder. De Italiaans-Amerikaanse autofabrikant, die kantoor houdt in Amsterdam, wist daarbij zowel de omzet als de winst te vergroten.
Read more...
Verkoop bedrijfswagens in Europese Unie groeit sterk
De verkoop van bedrijfswagens in de Europese Unie is in het eerste kwartaal van dit jaar sterk gegroeid, vooral door een verder aantrekkende vraag in maart.
Read more...
Daimler verhoogt winstverwachting door succes Mercedes
Autoconcern Daimler heeft zijn winstverwachting voor het hele jaar verhoogd. De automaker is positiever geworden vanwege het aanhoudende succes bij onderdeel Mercedes-Benz.
Read more...
Startup wil zelfrijdende deelauto's door Eindhoven laten rijden
Het Nederlandse autodeelbedrijf Amber Mobility wil vanaf 2018 autonome auto’s inzetten in Eindhoven. In eerste instantie gebeurt dat alleen 's nachts op busbanen die in principe leeg zijn.
Read more...

Luchtvaart

HONGKONG - Passagiers op vluchten van Schiphol naar Hongkong kunnen vanaf nu bij Cathay Pacific genieten van een bijzonder biertje. De luchtvaartmaatschappij lanceerde onlangs het eigen merk Betsy Beer, vernoemd naar het allereerste vliegtuig van het bedrijf.
Read more...
DUBAI - Als het noodlijdende Alitalia kopje onder gaat, dan is Malaysia Airlines een gegadigde om de Airbus A330-200’s van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij over te nemen. Volgens topman Peter Bellew zou Malaysia zes tot acht A330’s van Alitalia kunnen leasen, meldt hij tegenover Reuters.
Read more...
SEATTLE - De geplande levering van de eerste Boeing 777-300ER aan Iran Air laat nog even op zich wachten. Het beoogde toestel, dat oorspronkelijk besteld was door Turkish Airlines, gaat niet richting Teheran. Iran Air neemt het type nu op zijn vroegst in 2018 in dienst. 
Read more...
LONDEN - Het Chinese Beijing Capital Airlines start een non-stop lijndienst tussen Londen Heathrow en Qingdao. Het is voor het eerst dat Londen met de snelgroeiende Chinese metropool wordt verbonden. 
Read more...
BERLIJN - Het noodlijdende airberlin ziet de financiele verliezen dramatisch oplopen. Boekjaar 2016 werd afgesloten met een verlies van bijna 782 miljoen euro en ook de resultaten over het eerste kwartaal zijn teleurstellend. “Er is werk aan de winkel”, aldus topman Thomas Winkelmann.
Read more...
ISTANBUL - Turkish Airlines gaat een nauwe samenwerking aan met Copa Airlines uit Panama. Daardoor krijgt de Turkse luchtvaartmaatschappij toegang tot meer bestemmingen in Midden- en Zuid-Amerika via de bestaande lijndienst naar Panama.
Read more...
SEATTLE - Boeing heeft een klacht ingediend tegen concurrent Bombardier. De Amerikaanse vliegtuigbouwer beschuldigt de Canadese rivaal van het verpesten van de markt door de nieuwe CSeries tegen een veel te lage prijs aan luchtvaartmaatschappijen aan te bieden.
Read more...
DEN HAAG - Staatssecretaris van Infrastructuur Sharon Dijksma wil met Schiphol en de KLM om de tafel om oplossingen te bedenken voor de extreme drukte op de luchthaven. De drukte op Schiphol is tijdens deze meivakantie flink toegenomen.
Read more...