Techniek

Computor

Tijdens de CES 2019 zijn er tal van productaankondigingen voorbijgekomen. We hebben de mooiste tech-producten, althans hun fabrikanten, ter plaatse in het zonnetje gezet met...
Read more...
Hackers hebben een manier gevonden om de accountgegevens van Fortnite-spelers in handen te krijgen. Dit beveiligingslek is inmiddels wel weer gedicht, aldus de onderzoekers van...
Read more...
Video's waarin jongeren stunts uitvoeren en anderen oproepen om hetzelfde te doen, zijn niet altijd even veilig. YouTube gaat daarom harder optreden tegen filmpjes van...
Read more...
Het lijkt op een muis, maar is eigenlijk veel meer dan dat. The Computer Mouse is een stiekem een pc in muisvorm, inclusief scherm én...
Read more...
Een Nederlands collectief uit Kerkrade heeft met een Kickstartercampagne 50.000 euro opgehaald om de eerste draaitafel uit de 3D-printer te gaan produceren.
Read more...
Een foto van een ei op een witte achtergrond heeft een nieuw Instagram-record gevestigd. Geen enkele andere foto op het sociale medium verzamelde zoveel likes...
Read more...
Een petitie voor het behoud van internetprovider XS4all is op het moment van schrijven al krap 30.000 keer ondertekend. Dit nadat moederbedrijf KPN eerder bekendmaakte...
Read more...
De VLC media player-software heeft een nieuwe mijlpaal bereikt, namelijk de kaap van drie miljard downloads. Het programma heeft daar ongeveer 18 jaar over gedaan....
Read more...
Smartphone-bezitters ergeren zich veruit het meeste aan een matige batterijduur. Dat blijkt uit onderzoek van GlobalWebIndex onder Britse en Amerikaanse gebruikers. Verder is er ook...
Read more...
Het lijkt wellicht een tablet, maar denk wat groter. De Windows Collaboration Display is een tv-scherm van maar liefst 70 inch (178 cm) groot en...
Read more...

Autonieuws

Het Amerikaanse autoconcern Ford Motor heeft in 2018 een lagere winst behaald, mede door de zwakkere vraag in China. De aangepaste nettowinst bedroeg bijna 5,2 miljard dollar, tegen ruim 7,1 miljard dollar in 2017.
Read more...
McLaren heeft de eerste foto's en details van de nieuwe 600LT Spider vrijgegeven. Het is na de presentatie van de 720S Spider alweer de tweede open auto die de sportwagenfabrikant deze winter introduceert.
Read more...
BMW heeft de 7-Serie opgewaardeerd met een facelift en software-updates. De auto is te herkennen aan een grotere grille en nieuwe achterlichtunits, die voortaan met een lichtbalk verbonden zijn.
Read more...
Brancheorganisatie ACEA heeft Europese verkoopcijfers van personenwagens bekendgemaakt. Bij het Amerikaanse Jeep en het Britse merk Jaguar steeg de verkoop in 2018 het hardst.
Read more...
De verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Unie is in 2018 voor het vijfde achtereenvolgende jaar toegenomen. Volgens de Europese branchevereniging ACEA ging het dit keer wel om een hele kleine toename.
Read more...
Ford blijft volop meedoen in de wedloop om het meeste motorvermogen in een muscle car. Het merk presenteerde maandag op de North American International Auto Show de Mustang Shelby GT500, met meer dan 700 pk onder de kap.
Read more...
Automakers Volkswagen en Ford gaan samenwerken bij de ontwikkeling van bestelwagens en op het gebied van elektrisch rijden. Hiermee willen de automakers enkele miljarden euro's besparen op hun ontwikkelingskosten.
Read more...
De onthulling van de volgende generatie Peugeot 208 staat gepland voor de eerste week van maart. Toch is nu al een eerste foto uitgelekt.
Read more...
Toyota presenteerde deze week de vijfde generatie van de Supra, een model dat ruim twee decennia schitterde door afwezigheid in het aanbod van het Japanse merk. In de periode werd het model dankzij films en games juist steeds bekender.
Read more...
Sinds het dieselschandaal in 2015 de kop op stak, staan de restwaarde van dieselvoertuigen en de toekomstige bruikbaarheid ervan onder druk. Moet je onder de huidige omstandigheden nog wel een diesel willen rijden?
Read more...

Luchtvaart

LEEUWARDEN - Naast diverse luchtvaartmaatschappijen maakt nu ook de Koninklijke Luchtmacht gebruik van biobrandstof. Een F-16 van vliegbasis Leeuwarden vloog deze week voor het eerst op een mix van conventionele en biologische kerosine.
Read more...
BERLIJN - De Duitse vakantievlieger Sundair breidt de vloot deze zomer uit met twee Airbus A319’s. De  toestellen worden voor vier jaar gehuurd van leasemaatschappij BBAM en vlogen tot voor kort voor het Chileense Sky Airline.
Read more...
PARIJS - Topman Ben Smith van Air France-KLM is bang dat de geplande privatisering van de Franse luchthavenuitbater ADP leidt tot hogere tarieven voor luchtvaartmaatschappijen. Die zouden door Air France doorberekend moeten worden aan klanten, met hogere ticketprijzen en verminderde concurrentiekracht als gevolg.
Read more...
HELSINKI - Finnair waarschuwt voor vluchtuitval en vertragingen door hevige sneeuwval die Helsinki Airport naar verwachting donderdag teistert. De Finse luchtvaartmaatschappij heeft uit voorzorg 41 van de 346 geplande vluchten geschrapt.
Read more...
SCHIPHOL - Etihad Airways heeft voor het eerst een passagiersvlucht uitgevoerd waarbij gebruik werd gemaakt van biobrandstof. Schiphol had de primeur om de vlucht, uitgevoerd door een Boeing 787-9 Dreamliner, te verwelkomen.
Read more...
OSLO - De Noorse prijsvechter Norwegian gaat bases sluiten. Ook wordt een deel van de vluchten binnen Europa en routes naar de Verenigde Staten en het Midden-Oosten geschrapt. De ingrepen zijn onderdeel van een eerder aangekondigde reorganisatie.
Read more...
MOBILE – Airbus heeft het startsein gegeven voor de bouw van een nieuwe A220-fabriek in de Verenigde Staten. Daar moeten vanaf 2020 vliegtuigen worden gebouwd voor Amerikaanse klanten, waaronder Delta, JetBlue en start-up Moxy Airways.
Read more...
SEATTLE - United Airlines heeft een bestelling geplaats voor vier Boeing 777-300ER’s en 24 Boeing 737 MAX-toestellen. Met die order is een cataloguswaarde van ruim 4,5 miljard dollar gemoeid, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.
Read more...